Din emisiunea "Jocuri de putere" cu Rares Bogdan (Realitatea TV) din 11 decembrie 2013
http://www.realitatea.net/radu-golban-tarile-care-au-profitat-de-romania-ar-trebui-sa-fie-mai-prudente-in-a-da-lectii_1337873.html
Radu Golban, doctor în economie, a vorbit în cadrul emisiunii Jocuri de putere de la REALITATEA TV despre scandalul de azi din Parlament, dar şi despre criticile pe care le-au adus diplomaţii străini României. "Situaţia nu trebuie dramatizată", a spus acesta.
"România trebuie să îndrăznească mai multă democraţie, mai puţine anchete, mai puţin DNA. Riscul astăzi în România este ca Parlamentul să-şi piardă ultimul respect. Instituţiile care există în statul român nu trebuie denigrate, pentru că astfel se pierde încrederea. Datorită suspendării lui Traian Băsescu de anul trecut nenumăraţi politicieni de mâna a doua au vorbit pentru prima dată în public", a declarat Radu Golban la REALITATEA TV.
Cât despre criticile aduse României, acesta a spus că celelalte ţări nu au dreptul să vorbească. "Criza economică din România este un produs al bunăstării din Germania sau Franţa. Ţările care au profitat de România ar trebui să fie mai prudente în a da lecţii", a spus Radu Golban în cadrul emisiunii Jocuri de putere.
http://www.realitatea.net/academician-previziuni-despre-romania-altminteri-tara-se-prabuseste_1337881.html
"Sunt un optimist! Având în vedere resursele umane şi materiale poate ajunge în curând la "aşa nu mai merge". Şi aşa poate ajunge la reconstrucţie! Altminteri, ţara se prăbuşeşte. Niciodată autoritatea statului nu a fost mai jos decât atât", a spus Dinu C. Giurescu la REALITATEA TV.
De asemenea, acesta a vorbit şi despre români despre care a precizat că ar trebui să iasă "din carapacea umilă". "Să ieşi din carapacea asta umilă. Să spui "Da, să trăiţi", a mai spus academicianul.
Dacă a fost vreodată România demnă în faţa marilor puteri, academicianul a precizat că întotdeauna. "Totdeauna am făcut parte din clubul marilor puteri sau ce se întâmpla în Europa în cel De-al Doilea Război Mondial",a completat acesta.
Pentru ca lucrurile să funcţioneze oamenii trebuie să se implice. "Cărturarii noştri sunt oameni tineri care au de apărat familii, dar sunt oameni maturi. Ce-i împiedică să se pronunţe?", a completat academicianul în cadrul emisiunii Jocuri de putere.