Euro Bölgesi'nde bütçe kurallarında esneklik mücadelesi sürüyor

euronews (Türkçe) 2014-07-08

Views 7

Euro Bölgesi’nde bütçe kurallarında esneklik mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Ülkesinin bütçe kurallarında daha fazla esneklik isteyen İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Avrupa Birliği’nin kemer sıkma politikalarına çok fazla odaklandığını ve büyüme ve istihdama yeteri kadar önem vermediğini vurguladı.

Avrupa Birliği maliye bakanlarının Salı günü yaptığı aylık toplantıda (Ecofin) İtalyan bakan Pier Carlo Padoan kemer sıkma politikalarına senelerdir verilen önemin artık değişmesi gerektiğini savundu.

Eurogroup başkanı ise İtalya’ya ve müttefiklerine bütçesel gevşeklik konusunda herhangi bir özel muamelede bulunulmayacağının altını çizerek Matteo Renzi ile aynı fikirde olmadığını belirtti.

İtalya Maliye Bakanı Pier Carlo Padoan: “İtalya’da verdiğimiz sözün arkasındayız. Ve Avrupa Birliği başkanlığını yaptığım bu dönemde hedefim tüm ülkeleri reform sürecinde motive etmek. Hepimizin bir reform programından geçmesi gerekli.” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki diğer ülkeler ise bütçe kurallarında esnekliğin sağlam kamu maliyesini sarsacağını öngörüyor.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS