Piyanist "Kürdüli Hicazkar Reşat Aysu " Şarkısını Piyano Notalarını yazdı, Polifonik Şekil ile Piyano çaldı
Enstrümantal Türk Saz Eserlerini Piyano ve Kanun Serisi: 1
Çok sevilen Musikilerimizi Piyano ile Dinleyince Umarım Güzel Bulursunuz, Umarım Hoşunuza Gider.
Yorumlarınızı ve Eleştirilerinizi bekliyorum. Sevgi ve Saygılar...
İçinde bulunduğumuz 2011 yılı, Türk Musikisi’nin son dönemine, ufuk açıcı bestekâr lığıyla silinmez izlerden birini bırakan Reşat Aysu
Dârüşşafaka’da okurken, büyük bestekârımız Zekai Dede’nin oğlu Hâfız Ahmet Efendi’nin öğrencisi olması, Reşat Aysu’nun belki de müzik hayatındaki en büyük şansıydı. Sonraki yıllarda ve hayatı boyunca müzikle hep amatörce ilgilendi. Tamamen bir otodidakt olarak öğrendiği Batı Müziği ve kemanla senfonik orkestralarda birinci kemanlığa kadar yükseldi.
Reşat Aysu, Türk Musikisi’nde çığır açan bir bestekâr olarak tarihe geçti. Çünkü kendi kendine öğrendiği halde derinlemesine vâkıf olduğu Batı Müziği tekniğini, Türk Musikisi’nin ruhuna en uygun şekilde uygulamayı ustalıkla başardı. Eserlerinin tamamı virtüozite çizgisini gerektirmesine rağmen kullandığı teknik hiçbir zaman eserlerindeki “yerli” ruhun önüne geçmedi. Özellikle saz eserleri bestekârlığı, Türk Musikisi dünyası için ufuk açıcıydı.
Reşat Aysu’nun saz eserleri, yepyeni havalarıyla büyük yankı uyandırdığından, bestekârlığının diğer kanadını oluşturan sözlü eserleri daima gölgede kaldı. “Reşat Aysu 101 Yaşında” projesi, bestekârımızın bu önemli yönünü de gündeme taşıyacağı için ayrı bir önem kazanıyor.
Mehmet Güntekin tarafından hazırlanan proje, bestekârın şehri olan İzmir’den, Halil İbrahim Yüksel’in hazırlayıp yönettiği Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından uygulanacak. 14 Kasım 2011 Pazartesi akşamı saat 20:00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verilecek olan konserin birinci bölümünde bestekârımızın saz eserlerinden; ikinci bölümünde ise sözlü eserlerinden seçmeler seslendirilecek. Piyano Türkü Şarkı Düzenleme Aranje Nota
Konserin başında, Reşat Aysu’nun dostu olan ve projeye özel koleksiyonundan verdiği orijinal notaların yanı sıra önerileriyle de katkıda bulunan tarihçi ve müzikolog Murat Bardakçı tarafından bir değerlendirme konuşması yapılacak.