آلمان؛ چالشهای پیش روی سیاست پذیرش پناهجویان آنگلا مرکل

Views 1

گزارش تفصیلی

آلمان در سال ۲۰۱۵ میلادی پذیرای صدها هزار پناهجو بود. اوج ورود این موج انسانی در ماه سپتامبر و زمانی بود که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان تصمیم گرفت مرزهای این کشور را بروی پناهجویان باز بگذارد. فاجعه انسانی در سوریه باعث برانگیختن احساسات شده بود.

با اینحال، سخاوتمندی مقامهای دولتی از سوی همه احزاب تایید نمی شد. هورشت زیهوفر، نخست وزیر ایالت بایرن و رهبر حزب اتحادیه سوسیال مسیحی در ماه ژانویه سال جاری درخواست نظارت بر مرزها و محدود کردن شمار گذر پناهجویان از مرزهای آلمان را کرد.

در ماه ژوییه آلمان در ظرف یک هفته، هدف چهار حمله تروریستی قرار گرفت. سه حمله از سوی افراد پناهجو انجام شد. از سوی دیگر، داعش مسئولیت دو حمله را بر عهده گرفت.

در یک ویدئو منتشر شده از سوی داعش، یک پناهجوی افغان که خود را سرباز خلیفه می خواند، روز ۱۸ ژوییه در قطاری در نزدیکی شهر وورتسبورگ با چاقو و تبر به مسافران حمله ور شد. در این سانحه ۵ نفر زخمی شدند. فرد حمله کننده نیز توسط نیروهای پلیس کشته شد.

عامل انفجار بمب بیست و چهارم ژوییه در شهر آنسباخ نیز یک پناهجوی سوری بود. در این حمله مهاجم کشته شد و چندین نفر نیز زخمی شدند.

ناخشنودی افکار عمومی آلمان از سیاستهای پذیرش پناهجویان در انتخابات ایالتی این کشور در ماه سپتامبر خود را نشان داد. بسیاری از رای دهندگان به حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان رای دادند.

مقامهای آلمان بارها تاکید کرده اند گرچه برخی پیکارجویان توانسته اند به بهانه پناهندگی به آلمان وارد شوند ولی باید بین مهاجران و تروریستها تفاوت قائل شد.

آنگلا مرکل همچنان تلاش می کند با تاکید بر لزوم افزایش تدابیر امنیتی، از سیاستهای پذیرش پناهجویان دفاع کند.

خانم مرکل هفته گذشته با حضور در پارلمان آلمان گفت: «تروریسم مشکلی نیست که با پناهجویان از راه رسیده باشد ولی از آنجایی که همه پناهجویان با انگیزه های مطلوب به اینجا نمی آیند، ما امنیت را افزایش خواهیم داد. این حق مردم است که انتظار داشته باشند ما بیشترین امنیت ممکن را برای آنها فراهم آوریم.»

انتخابات پارلمانی آلمان در سال آینده آزمونی برای سنجش میزان محبوبیت خانم مرکل و حزب متبوعش، اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان خواهد بود.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS