هوای آلوده جان کودکان دنیا را تهدید می کند

Views 5

از هر هفت کودک دنیا، یک کودک در محیطی زندگی می کند که هوا در آن شش بار از استاندارهای جهانی آلوده تر است. در جدید ترین گزارش یونیسف نسبت به تاثیرات مخربی که آلودگی هوا می تواند بر رشد مغزی و سلامت فیزیکی کودکان داشته باشد، هشدار داده شده است.

Almost 1 in 7 of the ’s children live in areas where outdoor #airpollution is toxic. Inaction is not an option, RT if you agree.— UNICEF (@UNICEF) 31 octobre 2016

صندوق کودکان سازمان ملل درست یک هفته پیش از برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی در مراکش می گوید: «حدود ۲ میلیارد کودک در مناطقی از دنیا زندگی می کنند که آلودگی آنها فراتر از استانداردهای سازمان جهانی بهداشت است. در این میان، ۳۰۰ میلیون کودک، هوایی «بسیار آلوده و سمی» تنفس می کنند.»

L’inaction n’est pas une option. Les décideurs à la #COP22 doivent agir contre la #pollutiondelair pr ts les enfants https://t.co/Yq1vaQ7kcj pic.twitter.com/IQhq3m9f7B— UNICEF (FR) (@UNICEF_FR) 31 octobre 2016

سالیانه، حدود ۶۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال جان خود را از دست می دهند و آلودگی هوا یکی از دلایل اصلی این مرگ و میرها به شمار می آید.

Air pollution kills 600,000 children each year, a new report from UNICEF says https://t.co/TUQlBS0vbY pic.twitter.com/wRswupLSiu— CNN (@CNN) 31 octobre 2016

بر اساس این گزارش، کشورهای جنوب آسیا با ۶۲۰ میلیون کودک در معرض هوای آلوده، نامناسب ترین منطقه دنیا برای رشد کودکان هستند. کشورهای آفریقایی و کشورهای حوزه اقیانوسیه-شرق آسیا با بترتیب با ۵۲۰ و ۴۵۰ میلیون کودک در معرض، در رده های بعدی قرار می گیرند.

World’s children breathing dangerous air – in pictures https://t.co/GYn1e4XZ3D via guardian #airpollution #COP22— UNICEF (UNICEF) 31 octobre 2016

یک محصل در مغولستان از وضعیت آلودگی هوا در این کشور می گوید: «وقتی صبحها به مدرسه می روم معمولا هوا مه آلود است بعضی وقتها وقتی از خط عابر رد می شوم هوا آنقدر کثیف است که سبز یا قرمز بودن چراغ را نمی توان تشخیص داد. گلویم دائم می سوزد.»

یونیسف از کشورهای حاضر در کنفرانس آتی آب و هوا در مراکش (COP22) خواسته برای کاهش مرگ و میر کودکان دست به اقدام فوری بزنند. تلاش برای کاهش آلودگی هوا، افزایش امکان دسترسی کودکان به خدمات بهداشتی و نظارت بر روند آلودگی هوا، از جمله سیاستهایی است که از نظر یونیسف باید بلادرنگ از سوی مقامات کشورها در دستور کار قرار بگیرد.

آسیب پذیرترین کودکان به بیماریهای ناشی از آلودگی هوا، ساکن مناطق فقیرنشینند؛ مناطقی که عمدتا دستورالعمل های حیاتی سازمان جهانی بهداشت براحتی در آنها نادیده گرفته می شود و استفاده از سوخت های فسیلی در آنها مشهود است.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS