گفتگو با مصطفی اکینچی، رهبر ترک های قبرس درباره مذاکرات ژنو

Views 10

مصطفی اکینچی، رهبر ترک های قبرس روز جمعه و پس از پایان بی سرانجام گفتگوهای ژنو به پرسش های خبرنگار یورونیوز پاسخ داد. در این گفتگوها نمایندگانی از دو بخش ترک نشین و یونانی نشین قبرس و همچنین نمایندگانی از سوی دولتهای ترکیه، یونان و بریتانیا حضور داشتند.

یورونیوز: موقعیت یونان را در جریان این گفتگوها چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظر شما اگر به جای نمایندگانی از پنج طرف، قبرسی ها بین خودشان به گفتگو می پرداختند نتیجه سریع تر و آسانتر به دست نمی آمد؟

مصطفی اکینچی: «مشارکت یونان در روند گفتگوها کمی دیر آغاز شد. می توان گفت که مشارکت ترکیه خیلی بیشتر و از لحاظ زمانی، طولانی تر بوده است. بنابراین یونان به زمان بیشتری نیاز دارد تا با برخی از تحولات در این گفتگوها سازگار شود. شاید مشکلات اقتصادی که یونان دارد نیز نقشی در این میان بازی می کند و شاید این حقیقت که قبرسی های یونان به عنوان یک کشور جدا و با هویت جدا برسمیت شناخته شده اند، باعث شده است که روابط آنها با یونان در مقایسه با روابط ما با ترکیه متفاوت باشد. به نظر می رسد مشارکت یونان کمتر است و در مقابل، ترکیه به روز تر و در گفتگوها درگیرتر است. درنهایت آنچه مهم است اینکه همه تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، نقش های مثبتی ایفا می کنند. این را می توان در اظهاراتشان دید که آنها خود را به تلاش برای یافتن راه حل، ملزم کرده اند و خودشان را به حمایت از تلاش های ما در این گفتگوها متعهد می دانند. ما باید خود را روی هر آنچه مثبت است و روی یک سناریوی مثبت متمرکز کنیم و انتظار هیچ اقدام منفی از سوی حامیانمان را نداشته باشیم. به این ترتیب قادر به رفع سوء تفاهم ها خواهیم بود.»

یورونیوز: آیا انتظار ارائه یک نقشه سرزمینی جدید از سوی قبرسی های یونانی را دارید و یا آیا خود شما نیز چنین چیزی را تهیه کرده اید؟ آیا موضوع این نقشه، چیز تازه ای است که ما باید از این به بعد شاهد گفتگو درباره آن در هر دور از مذاکرات باشیم؟ می دانم که درباره این نقشه، شما حرفی برای گفتن دارید. مایلم آن را بشنوم.*

مصطفی اکینچی: «هنگامیکه یونانی تبارهای قبرس وارد این گفتگوها شدند، همراه خود نامه ای در رد چنین چیزی آوردند. بنابراین آنطور که ما متوجه شدیم حتی قبل از دیدن پیشنهاد ما برای نقشه، نامۀ رد آن را تهیه کرده بودند. بنابراین هیچکس نباید انتظار تغییرات بزرگی در نقشه مان را داشته باشد.»

یورونیوز: شما گفتید که بریتانیا خیلی مایل نیست که به عنوان دولت ضامن وارد عمل شود و بیشتر روی منافع خود بویژه پایگاههای نظامی اش متمرکز شده است. به نظر شما بریتانیا و اتحادیه اروپا چقدر آماده اند که برای رسیدن به یک راه حل کمک کنند؟ نقش آنها را در این گفتگوها تا چه اندازه مثبت و سازنده می بینید؟ انتظار شما برای ادامه گفتگوها از ۱۸ ژانویه به بعد چیست؟

مصطفی اکینچی: «بریتانیا می خواهد که از مسئولیت دولت ضامن بودن شانه خالی کند اما هیچ راهی برای حفظ پایگاههایش ندارد؛ مشارکت آنها در تلاش های ما بسیار کم است. اتحادیه اروپا نیز همین برخورد را دارد و تمایل آنها تنها از این روست که بخش یونانی نشین قبرس عضو اتحادیه اروپا است. اتحادیه اروپا یک ناظر است و می خواهد تا جای ممکن خود را از این مناقشه دور نگه دارد. تنها کسانیکه واقعا برای سرانجام این گفتگوها نگرانند، مردمی هستند که در هر دو بخش جزیره زندگی می کنند.»

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS