سازمان ملل متحد احتمال داد که درگیری های فرقه ای در میانمار «جنایت علیه بشریت» و «پاکسازی قومی» باشد.
بر اساس گزارش ناظران حقوق بشر این سازمان، از اکتبر سال گذشته میلادی نیروهای امنیتی میانمار روستاهایی را که در آن اقلیت مسلمان روهینگیا سکونت دارند، آتش زده اند.
در پی آغاز درگیری ها در ایالت راخین واقع در غرب میانمار، بیش از ۶۹ هزار تن که بیشترشان را مسلمانان روهینگیا تشکیل می دهند از این کشور به بنگلادش گریخته اند.
هزاران تن از این آوارگان که در حال حاضر در اردوگاهی موقت به سر می برند به جزیره ای فاقد امکانات زندگی به نام «تنگار چار» منتقل می شوند.
آبهایی که این جزیره متروک را در برگرفته عمدتا محل تردد دزدان دریایی است که در پی گروگان گرفتن ماهیگیران هستند. ساکنان سواحل نزدیک به این جزیره از تصمیم دولت بنگلادش ناراضی هستند.
محمد یکی از ساکنان مناطق حوالی این جزیره می گوید: «ما از مردم روهینگیا می ترسیم. آنها سابقه دست داشتن در قاچاق موادمخدر دارند. بنابراین اگر آنها به اینجا بیایند در کنار حضور دزدان دریایی ما به دردسر بزرگی می افتیم.»
بنگلادش نخستین بار در سال ۲۰۱۵ میلادی انتقال پناهجویان را به این جزیره مطرح کرد. دولت میانمار درخصوص این جابه جایی ابراز نظر نکرده و تردید دارد که آوارگان اتباع میانمار باشند. میانمار همواره اقلیت روهینگیا را مهاجرانی بنگلادشی دانسته و از اعطای شهروندی به جمع قابل توجهی از آنان خوددداری کرده است.