گزارش خبرنگار یورونیوز از اجلاس اتحادیه اروپا در بروکسل

Views 6

رهبران اتحادیه اروپا طی روزهای ۱۹ و ۲۰ اکتبر در ساختمان شورای اروپا در بروکسل جمع شدند تا دربارۀ مهمترین چالش‌های پیش روی این اتحادیه با یکدیگر به بحث و گفتگو بپردازند.

همزمان با برگزاری این نشست تدابیر امنیتی در خیابانهای اطراف محل برگزاری به اجرا گذاشته شد.

موضع اتحادیه اروپا در قبال توافق هسته‌ای ایران پس از سخنان تهدید‌آمیز اخیر رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر احتمال خروج از این توافق، همه‌پرسی کاتالونیا و تنش‌های بوجود آمده میان دولت مرکزی و منطقه‌ای در این کشور، برکسیت و مذاکرات بریتانیا و اتحادیه اروپا برای طی مراحل قانونی لازم با هدف خروج بریتانیا از این اتحادیه، بحران مهاجران و چگونگی مدیرت و مقابله با آن و در نهایت تهدیدات اخیر کرۀ‌شمالی و موضع اتحادیه اروپا در قبال آن، مهمترین محور گفتگوها در این نشست دو روزه بود.

بیشتر بخوانید: برکسیت؛ ترزا می از پایبندی به تعهدات می گوید و رهبران اروپا از نارضایتی

پس از سخنرانی دونالد ترامپ در تاریخ ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر)، مقامات اتحادیه اروپا بارها بر حمایت خود از برجام تاکید کرده‌اند، موضعی که بار دیگر در جریان این نشست دو روزه بر آن مهر تایید زده شد.

آنها همچنین بر لزوم حمایت از شرکتهای اروپایی که پس از لغو تحریم‌های ایران، همکاری‌های اقتصادی خود را با تهران آغاز کرده بودند تاکید کردند؛ این نگرانی وجود دارد که با تحمیل تحریم‌های جدید از سوی کنگرۀ آمریکا، این شرکتها از لحاظ مالی بطور قابل توجهی متضرر شوند.

بیشتر بخوانید: تیلرسون: آمریکا در تجارت بین اتحادیه اروپا و ایران دخالت نخواهد کرد

نیما قدکپور، خبرنگار یورونیوز در بروکسل می گوید: «نشست سران اروپایی در بروکسل در حالی به پایان رسید که یکی از اصلی‌ترین محور گفتگوهای رهبران اروپایی، مساله برجام و توافق هسته‌ای بود. رهبران اروپایی بار دیگر تاکید کردند که به تعهدات خود در قبال برجام عمل خواهند کرد و پایبند خواهند بود و از برجام حمایت کردند. دربارۀ بحران کاتالونیا و استقلال آن، رهبران اروپا ترجیح دادند که دخالتی نکنند و آن را یک چالش داخلی در کشور اسپانیا دانستند. دربارۀ مسالۀ برکسیت که پیشرفتی در ۵ دوره مذاکرات قبلی حاصل نشده است، هنوز معلوم نیست که نتیجۀ دقیق گفتگوها چه خواهد بود اما ترزا می، نخست وزیر بریتانیا ساعتی پیش اعلام کرد که امیدوار است که به یک نتیجه مشخص برسند. البته او همچنان بر سر مواضع بریتانیا و مواضع قبلی خود باقی مانده است و این، کار را برای برکسیت مشکل خواهد کرد. نهایتا در این نشست در موضوع بحران مهاجرت، بحث عمده دربارۀ مهاجرانی بود که از مسیر مدیترانه به اروپا می آیند. رهبران اروپایی تصمیم گرفتند که برای حل بحران مهاجرت، کمکها به ایتالیا را افزایش دهند. در موضوع کرۀ‌شمالی نیز تصمیم گرفته شد که تمام فشارها در ضابطۀ شورای امنیت سازمان ملل باشد.»

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS