Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çelik: 'Trafik, EGM'nin tek başına çözeceği sorun değil' - ERZURUM

beyazgazete 2018-04-24

Views 3

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çelik: "Trafik, EGM'nin tek başına çözeceği sorun değil" - ERZURUM - Toplantının yapıldığı salondan ve katılımcılardan görüntüler - İstiklal Marşı'nın okunması - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Ali Çelik'in konuşması"Trafik, sadece EGM'nin tek başına çözeceği sorun değildir" - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Çelik: - "Trafik, sadece EGM'nin tek başına çözeceği sorun değildir ama büyük bir paydaşı ve etki alanı olan bir birimiz. Bunun diğer paydaşları belediyeler, Ulaştırma Bakanlığı, karayolları, üniversiteler olarak birlikte olursak bu sorunun çözümüne katkı sunabiliriz"ERZURUM (AA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Ali Çelik, "Trafik, sadece EGM'nin tek başına çözeceği sorun değildir ama büyük bir paydaşı ve etki alanı olan bir birimiz. Bunun diğer paydaşları belediyeler, Ulaştırma Bakanlığı, karayolları, üniversiteler olarak birlikte olursak bu sorunun çözümüne katkı sunabiliriz." dedi.
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi, kazaların azaltılmasına yönelik yeni denetim stratejilerinin geliştirilebilmesi, trafikle ilgili sorunların incelenerek uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin alınması amacıyla arak görüşülebilmesi amacıyla " Erzurum Bölge Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Ali Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla ülkedeki trafik sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla bölge toplantısı düzenlediklerini ifade etti.
Bölgeden 17 ilin trafik şube temsilcileri ve kamu kurum yetkililerinin toplantıda olduğunu bildiren Çelik, "Amacımız trafik kazalarının Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan 2011 - 2020 bandında yüzde 50 azaltılması ve bunun uygulanması açısından ülkemiz pratiğinin sağlıklı şekilde sonuçlandırılması." dedi.
Çelik, toplantıda bu konularda yapılabilecekleri ele aldıklarını şöyle devam etti:"Karşılıklı olarak sorunlarımızı, birbirimize yapabileceğimiz katkıları değerlendirdik. Amacımız buraya katılan illerimizin bizden beklentileri ve çözüm önerileri. Önemli olan trafiğin çözümünde ortak hareket etme noktasında işbirliği sağlamak. Trafik, sadece Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) tek başına çözeceği sorun değildir ama büyük bir paydaşı ve etki alanı olan bir birimiz. Bunun diğer paydaşları belediyeler, Ulaştırma Bakanlığı, karayolları, üniversiteler olarak birlikte olursak bu sorunun çözümüne katkı sunabiliriz"Trafik, sadece Emniyet Genel Müdürlüğünün tek başına çözeceği bir sorun değil ama büyük bir paydaşı ve etki alanı olan bir birimimiz. Bunun diğer paydaşları belediyeler, ulaştırma bakanlığı, karayolları, üniversiteler. Biz birlikte olduğumuz sürece ancak bu sorunun çözümüne katkı sunabiliriz. Bu bilinçle bu toplantıyı ele alıp, ileriye dönük perspektifler gerçekleştirmeye çalışıyoruz."İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Doğrucan, toplantının trafik hizmetlerinde yaşanan sorun ve tespit edilen çözüm önerilerinin gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkede de en önemli sorunların başında trafiğin geldiğini aktaran Doğrucan, şunları dile getirdi:"Bu sorun toplumumuzun belli bir kesimini değil, bireyleri ve kurumlarıyla birlikte tamamını ilgilendiren çok boyutlu bir nitelik taşımaktadır. Her gün kendisini hatırlatan, hiç istisna tanımadan herkesi hedef alan trafik kazalarının meydana geliş sebebi ile kaza tanımlamasının ötesine geçmesine rağmen kamuoyu yeteri derece değerlendirmemektedir ve tartışılmamaktadır. Ülkemizde ve dünyada meydana gelen trafik kazalarının oluş şekli, sayısı ve kazalarda insan unsurlarının ne denli önemli olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. İnsan unsurunun kusurlu davranışlarını düzeltmek ancak ve ancak eğitimle olabilmektedir. Son yıllarda sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen hizmet ve işbirliği artışı sonucunda önceki yıllara göre trafik kazaları, ölü ve yaralı sayılarında önemli bir azalma sağlanmıştır."Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tortum ise üniversitelerle işbirliği ve çalışma yapılacaksa bu konuda hazır olduklarını kaydetti.
Daha çok trafik kazaları üzerine çalıştıklarını anlatan Tortum, "Literatürde Türkiye’de meydana gelen kazaların kusurlarına bakıldığı zaman yüzde 97 insan kaynaklı, neredeyse yüzde binlerde, binde 4 mertebesinde yol kusuru olarak görülüyor. Biz çalışmalarımızı hep masa başında ne çalışalım diye düşünmek yerine gerçekten en azından bu yörede trafikten kaynaklı problemlere çözüm ya da sebeplerinin çözümleri üzerine çalışalım." diye konuştu.
Toplantıya, 17 ilin trafik şube müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS