Hobi Olarak Başladığı Turşuculukta 236 Çeşite Ulaştı

Views 2

Antalya’da hobi olarak başladığı turşuculukta 236 çeşit turşu çeşidiyle 10 bin kavanoza ulaşan Mustafa Hazar, ilginin yoğun olmasına rağmen seri üretime geçmiyor. Hazar'ın turşusunu kurduğu ürünler arasında Ahtapot, sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası da bulunuyor.

İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:


Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 17 yıldır restoran işleten Hazar, 24 yıl önce hobi olarak başladığı turşuculukta bugün 236 çeşit turşuya ulaştı.
Türkiye’de yetişen tüm sebze ve meyvelerin yanı turşusunu kurma amacında olan Hazar, bazı balık türlerinin de turşusunu kurdu.
Ahtapot, sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası, balık, yer elması, şeker pancarı, fındıktan da turşu kuran Hazar, bu turşuları restoranının giriş ve içinde sergilemeye başladı. Klasik turşulardan lahana, biber, salatalığın büyük ilgi gördüğünü işletmede turşuların fiyatı 12 ile 200 TL arasında değişiyor.
"Sevgisini veriyor"
Arkadaşının yapıp getirdiği ve çok beğendiği turşu ile kendisinin de turşu yapmaya başladığını dile getiren Mustafa Hazar, ilk denemelerinde kısa sürede başarı elde ettiğini söyledi.
Yaptığı turşuların beğenilmesiyle çeşit sayısını arttırmaya başladığını kaydeden Hazar, “ Turşu sayısı artmaya başlayınca evimin her yeri kavanozlarla dolu dolaplar olmaya başladı. Her gördüğüm meyve ve sebzenin turşusunu yapmaya başladım.16 yıl öncede mevcut turşu dükkanımı açtım. Turşularıma sevgimi veriyorum, bu da beni mutlu ediyor.”diye konuştu.
"236 çeşit 10 bin kavanoz"
Turşu dükkanı ile başladığı işletmesinde gelen teklifler üzerine kuru fasulyeyi de eklediğini ifade eden Hazar, “ 17 yılı geride bıraktık, hem turşucu hem restoran olarak hizmet veriyoruz. 236 çeşit turşuya ulaştık. 10 bin kavanozumuz var.Lahana, salatalık, türlü, biber çok satılıyor. Sarımsak, erik, armut, ahtapot, bıldırcın yumurtası dikkat çekiyor.”dedi.
"Ramazan ayında turşu tüketebilirsiniz"
Ramazan ayında da turşunun rahatlıklar tüketilebileceğini kaydeden Mustafa Hazar, lahana turşusunun çok özel bir probiyotik olduğunu ve bağırsaklara faydalı olduğunu belirtti.
"12 ile 200 TL arasında fiyat"
Turşu yapımında herhangi bir ölçü kullanmadığını ifade eden Hazar, “Elim terazi gözüm kantar. Genelde turşularımı limonlu yapıyorum. Sirkeli yaparsak Antalya’da erime oluyor. Turşu çeşidine göre içindeki katkı maddelerini ayarlarız. Gönlünüzü verdiğiniz sürece iyi turşu yapabilirsiniz. Kavanozların işletmemize gelen herkesin dikkatini çekiyor. İsmini Yeşil Fıçı Turşucusu koydum. 17 yıldır toptan üretim yapmadım. Doğallık bozulmasın diye hem butik tarzı üretimde kaldım.”dedi.
Hazar, katkısız olması nedeniyle turşularına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, fiyatların 12 ile 200 TL arasında değiştiğini belirtti.
Hazar evinde turşu yapacaklar için ince tuz yerine kaya tuzu kullanmalarını, arıtılmamış kireçli suyla ve ürünleri haşlamadan turşu kurmaları önerisinde bulundu.

#haber #gündem #news #sondakika #haberler #hobi #mustafahazar #turşu #turşuculuk
================================

İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi


İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri





İhlas Haber Ajansı hakkında


İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için

Share This Video


Download

  
Report form