- Çay bahçesinden detay - Çalışan engelli çocuklardan detay - Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat ile röportaj - Engelli çalışan Simge İşli ile röportajHem çalışıyorlar hem sosyalleşiyorlar - Süleymanpaşa Belediyesi'nin "Paylaşmaya Engel Yok" sloganıyla başlattığı proje kapsamında zihinsel engelli ve down sendromlu çocuklar, belediyeye ait çay bahçesinde çalışmaya başladı - Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat: - "İşlerini son derece iyi yapıyorlar. Onları çok seviyoruz ve bu hayatı onlarla birlikte sürdüreceğiz"TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin, "Paylaşmaya Engel Yok" sloganıyla başlattığı proje sayesinde, zihinsel engelli ve down sendromlu çocuklar belediyeye ait çay bahçesinde çalışmaya başladı.
Süleymanpaşa Belediyesi'nin engellilerin hem kazanç elde etmesi hem de topluma kazandırılması amacıyla başlattığı uygulama kapsamında 5 engelli çocuk, belediyeye ait Mutlukent Çay Bahçesi'nde istihdam edildi.Büyük heyecanla müşterilerin masalarına koşturan engelli gençler, hem sosyalleşiyor hem de ev bütçesine katkı sağlıyor.Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin engelsiz olarak gördüğü ancak toplumda engelli olarak sıfatlandırılan çocukların iletişimini artırmak, onları sosyalleştirmek ve üretici bireyler olarak toplum içinde var olmasını sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Engelli bireylerinde toplumda yer alabileceğini, üretime katkı sağlayabileceğini göstermek istediklerini ifade eden Eşkinat, "Bizim sloganımız paylaşmaya engel yok. Kardeşlerimizle beraber biz iyi bir takımız. Mutlukent'in artık yeni bir ekibi var. Kardeşlerim bundan sonra burada çalışacak. Bu kardeşlerimizden müşteriler de gayet memnun. Servisleri güzel bir şekilde yapıyorlar. Bundan sonra bizim sosyal ailemizin içinde onların da bir işi var." dedi.
Eşkinat, uygulamayı çok önemsediğini ve vatandaşların da bu konuda duyarlı olacağına inandığını dile getirerek, "Şu anda 5 arkadaşımız çalışmaya başladı ve iki kişi daha ilave edilecek. 7 kişilik bir gurubumuz olacak. Şimdilik günde 3 saatlik bir uyum sürecinin ardından sürekli olarak çalışmaya devam edecekler. İşlerini son derece iyi yapıyorlar. Onları çok seviyoruz ve bu hayatı onlarla birlikte sürdüreceğiz. Bu toplum, bütün katmanlarıyla beraber engel tanımadan kendi sıcaklığını sağlayacak yapıya sahip. Biz de o yapıyı ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinde bir tanesi de bu proje. Bu çalışmalarımız genişleyerek devam edecektir." ifadelerini kullandı.Simge İşli de her gün insanlarla iç içe olduğunu ve çalışmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/hem-calisiyorlar-hem-sosyallesiyorlar-tekirdag-568030.html