2 Bin 500 Yıllık Nekropol Müzeye Dönüşüyor

Haberler.com 2019-01-05

Views 141

Antalya Doğu Garajı Kültür Merkezi inşaatı için başlatılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan ve kentin tarihini MÖ 4. yüzyıla kadar aydınlatan 2 bin 500 yıllık nekropol (mezarlık) ile arkeolojik eserler, müze konseptiyle kültür turizmine hizmet edecek.
HATİCE ÖZDEMİR TOSUN -

Geçen yıl tüm zamanların rekorunu kırarak 13 milyon 642 turist ağırlayan dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Antalya'da, turizmi çeşitlendirecek, yerli ve yabancı turistlere alternatif alanlar sunacak çalışmalara devam ediliyor.

2 bin 500 yıllık tarih ortaya çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesince 2008 yılında başlatılan Doğu Garajı Kültür Merkezi inşaat çalışmasında yapılan kazılarda sürpriz olarak ortaya çıkan nekropol, kültür merkezi projesini değiştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol Projesi olarak hayata geçirilen çalışma hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu. Haber

https://www.haberler.com/2-bin-500-yillik-nekropol-muzeye-donusuyor-11610071-haberi/

Share This Video


Download

  
Report form