İzmir'de yalnız yaşayan Multipl Skleroz (MS) hastası Ayşe Tanjet Önöner, hastalığının getirdiği psikolojik yıpranmaya 20 yıldır yapboz (puzzle) parçalarını birleştirerek karşı koyuyor.
AHMED MELİK YAĞMUR -
Konak'taki evinde yalnız yaşayan 65 yaşındaki 3 çocuk annesi Önöner'e yaklaşık 30 yıl önce MS tanısı konuldu.
Yorgunluk, düzgün yürüyememe, kaslarda güçsüzlük ve görme bozuklukları gibi belirtilerle hayatı zorlaşan Önöner, fiziksel belirtilerin yanında kendisini güçsüz hissettiği için psikolojik sorunlar da yaşamaya başladı.
Bir süre antidepresan ilaç kullanan ancak bunun çare olmadığını gören Önöner, doktorunun önerisi üzerine yapbozla ilgilenmeye başladı.
Günlerini parçaları birleştirerek geçiren Önöner, 20 yılda yaklaşık 120 bin parçayı bir araya getirdi, yüzü aşkın tabloyu tamamladı. Haber
https://www.haberler.com/hayata-parcalari-birlestirerek-tutunuyor-11728044-haberi/