Müziğin frekansının hızlandırılmasıyla, bu müzikleri dinleyen insanların enerjisi de hızlandırılmış oluyor. Sesin ve müziğin bizi ne kadar etkilediğini tartışmaya gerek yok… Sesin DNA’mızı bile değiştirebildiğini artık biliyoruz. Rus bilim insanları (Peter Gariaev ve ark.) DNA’mızın bir “dalga dili” konuştuğunu göstermişlerdir. 440 Hz’e çıkarılarak tizleştirilmiş (inceltilmiş) müziğin, insanı daha endişeli, ajite ve öfkeli yaptığı söylenmektedir. 432 Hz akortlu müziğinse insanı daha sakin ve “kendi doğasında” tuttuğu söylenmektedir. 2016 senesinde Amerikan Endodontisleri Birliği’nin yaptığı bir araştırmada kanal tedavisi sırasında 432 Hz müziği dinleyen hastaların daha az endişelendikleri bulunmuş. Audiofiller (ses cihazları meraklıları) 440 Hz’de çalınan müzik daha doğrusal (lineer) ve odaklı gibi duyulurken, 432 Hz müziğinin sanki bütün odayı dolduruyor gibi olduğunu ve daha parlak, daha tınılı duyulduğunu söylüyorlar. Müzisyenlerse, 440 Hz’deki müziği daha agresif ve “kafada” (zihinsel) olarak tanımlarken, 432’yi daha sıcak, kolay dinlenebilir ve bedeni de dahil eden bir proses olarak nitelendiriyorlar.
Müzik: Aytaç Bayladı
Günün hangi saatinde, ne kadar süreyle dinlemeliyiz?
Belli bir saatte dinlemek gibi bir kural yok ancak akşam yatmadan önce dinlerseniz daha sakin ve dolayısıyla derin bir uyku uyuyabilirsiniz ki, bu da bu dönemde fazlasıyla önemli. Ne kadar süreyle dinleyeceğiniz size bağlıdır. Zihninize ve bedeninize odaklanarak dinleme alıştırmaları yapın. Ne kadar süre için dinlediğinizde kendinizi daha iyi hissediyorsanız onu her gün yapmaya gayret edin. Burada aslında en önemli konu her gün dinlemeniz gerektiğidir. Bu alıştırma aynı zamanda beden farkındalığınızı da arttıracaktır.
“432 Hz müziği insanlığı ruhsal özgürlüğü için destekleyecektir” Rudolph Steiner
432 Hz Frekanslarında akortlanmış Gitar ile yaptığım bu müzik, rahatlarken, çalışırken, uyurken, meditasyon yaparken, odaklanırken, iş yaparken mükemmel bir arka plan görevi görür. Böylelikle konsantrasyon ve odaklanma duyumsamalarınızı arttıracak, aynı zamanda kitap okurken veya sınava hazırlanırken veya sadece uyumak ve dinlenmeye çalışırken bile dikkat dağınıklığı problemleri de yaşamayacaksınız.
https://www.aytacbayladi.com
https://www.instagram.com/aytacbayladi/