Türkiye’nin, Almanya’ya sipariş ettiği Reis sınıfı 6 denizaltı, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilecek. Her biri yaklaşık 4 milyar doları bulan denizaltıların yapımında; ASELSAN, HAVELSAN, STM, TÜBİTAK, AYESAŞ, MİLSOFT ve KOÇSİSTEM gibi yerli tedarikçilerin görev alması, yerli katkı payını, off-set sistemiyle %81'ini oluşturacak. Bu projeler tamamlandığında ülkemizin tam bağımsız, küresel denge ve güçlü bir ülke haline geleceğini söyleyebiliriz.
140 yıl önce ilk denizaltı faaliyetlerine başlayan Türk Donanması bugün artık kritik bir eşiğe girdi.
Su üstünde 1856 ton ağırlığı olan denizaltılar, dalmış halde 2 bin 42 ton ağırlığa ulaşacağı için Türkiye’nin en ağır denizaltıları olacaklar. 300 metre net, yapılacak bazı değişikliklerle 350-400 metre kadar derinlere inebileceği söylentiler arasında.
Türk silahlı kuvvetleri unsurlarının düşman radarlarına yakalanmadan görevlerini icra edebilmesini sağlayan düşük görünürlük teknolojileri, başka ülkelerle paylaşılamayan milli hazine statüsünde yüksek stratejik öneme sahip. Bu nedenle, düşük görünürlük teknolojisinin veya nitelikli düşük görünürlük özelliğine sahip ürünlerin yurt dışından temini de mümkün olmuyor.
Türkiye’nin “Yeni Tip Denizaltı Projesi” bugüne kadar müşterek olarak gerçekleştirilen en büyük denizaltı inşa projesi olarak adlandırılıyor. “Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi”ne sahip olan denizaltılar, dünya genelinde nükleer tahrikli denizaltılardan sonra en stratejik denizaltılar olarak biliniyor. Hidrojen yakıt hücresi teknolojisi ile çalışan denizaltılar bu özellikleri sayesinde su sathına çıkmaksızın günlerce kesintisiz bir şekilde denizaltında seyredebiliyor.
Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
#mavivatan #milgem #denizaltı
============================
Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi
►
Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►